Κυριακή 11 Απριλίου 2010

το μήνυμα από το παρελθόν


ο Ντέσμοντ παγιδευμένος στην καταπακτή.. για τρία ολόκληρα χρόνια και χωρίς καμιά ελπίδα πως κάποιος θα τον αντικαταστησει στο καθήκον του να πατάει το κουμπί και να σώζει τον κόσμο, φτάνει σε σημείο τόσο μεγάλης απελπισίας που σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Εκείνην την ώρα ακριβώς παίρνει το βιβλίο του Ντίκενς Our mutual friend, το Τελευταίο βιβλίο που θα διάβαζε ποτέ του και ένα γράμμα της Πέννυ πέφτει από μέσα, ένα μήνυμα από το παρελθόν, του λέει να μην απελπίζεται (ξέροντας πως θα άνοιγε το βιβλίο αυτό μόνο σε μια στιγμή μεγάλης απόγνωσης) και πως το μόνο πράγμα που χρειαζόμαστε για να επιζήσουμε είναι ένα μόνο άτομο που μας αγαπάει πραγματικά και ο Ντέσμοντ το έχει αυτό το άτομο, είναι η Πέννυ που θα τον αγαπάει και θα τον περιμένει για πάντα.
ο Ντέσμοντ σκέφτεται πως όλα έχουν χαθεί, είναι παγιδευμένος για πάντα σε αυτήν την καταπακτή.. αν δεν πατήσει το κουμπί κάτι τραγικό θα συμβεί και αν ενεργοποιήσει το falesafe key θα καταστρέψει την καταπακτή αλλά θα πεθάνει και ο ίδιος..
το μήνυμα από το παρελθόν, του δείχνει ξεκάθαρα αυτό που ήξερε αλλά φοβόταν να παραδεχτεί, γιατί αν το παραδεχόταν θα σήμαινε πως την εγκατέλειψε..
δεν ήταν ανάγκη να φύγει, δεν ήταν ανάγκη να γυρίσει τον κόσμο για να βρει την χαμένη αξιοπρέπεια του, η Πέννυ ήταν εκεί και το μόνο που είχε να κάνει ήταν να μείνει μαζί της. αλλά αυτός έφυγε..
όλα έχουν χαθεί σκέφτηκε ο Ντέσμοντ, όσα έχουν σημασία είναι απρόσιτα.. δεν υπάρχει τίποτα πια..
τότε ένας ήχος ακούγεται από την πόρτα της καταπακτής, μια φωνή.. και ο Ντέσμοντ ξαναβρίσκει την ελπίδα του, ίσως και να υπάρχει κάποιος κόσμος εκεί έξω και ανάμεσα τους Εκείνη, θα ζήσει αλλά αυτήν την φορά για να επιστρέψει

2 σχόλια:

  1. τι έγινε όταν γύρισε το κλειδί?
    και να υποθέσω ότι η τεχνολογία που χειρίζεται είναι του μέλλοντος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όταν γύρισε το κλειδί, καταστράφηκε όλη η καταπακτή, αλλά ο Ντέσμοντ επέζησε γιατί αυτό είναι το χάρισμα του.. η τεχνολογία είναι του μέλλοντος όντως και μας έρχεται από το μακρινό 1970! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή